مرصع پلو : یک پلوی خوش رنگ ایرانی برای مهمانی های خانوادگی

اگر به دنبال غذای مجلسی برای مهمانی , برای پذیرایی از مهمانانتان هستید بدون شک مرصع پلو انتخاب خوبی است. مرصع پلو ظاهر چشمگیر و مجلسی دارد که هر مخاطبی را به خود جذب می‌‌کند. مواد لازم برای تهیه مرصع پلو برای چهار نفر به شرح زیر است:

  • برنج پنج پیمانه
  • سینه مرغ یک عدد متوسط
  • پیاز دو عدد
  • زعفران دم کرده نصف یک پیمانه
  • کره یا روغن محلی به مقدار لازم
  • هل آسیاب شده یا پودر هل یک قاشق چای‌خوری
  • خلال بادام نصف یک پیمانه
  • خلال پسته نصف یک پیمانه
  • خلال پوست پرتقال نصف یک پیمانه
  • زرشک نصف یک پیمانه
  • کشمش پلویی نصف یک پیمانه
  • زردچوبه و نمک به مقدار لازم
  • نمک به مقدار لازم
  • شکر چهار قاشق غذاخوری

طرز تهیه مرصع پلو

  1. پیازها را رنده یا خرد کرده در مقداری روغن یا کره تفت دهید.
  2. سینه مرغ شسته شده را خرد کرده و زمانی‌که پیازها به رنگ طلایی در آمدن؛ همراه پیاز، مقداری زردچوبه و نمک تفت داده سپس دو پیمانه آب به آن اضافه کنید تا مغز پخت شود.
  3. زمانی‌که مطمئن شدید مرغ پخته شده، دو الی سه قاشق غذاخوری زعفران به آن اضافه کنید تا عطر و طعم خوشایندی پیدا کند.
  4. برنج را چند ساعت قبل از شروع آشپزی شسته و اجازه دهید خیس بخورد تا زمان پخت به خوبی قد بکشد و ظاهری مجلسی به خود بگیرد.
  5. داخل قابلمه‌ای با اندازه مناسب به اندازه کافی آب ریخته و روی شعله اجاق قرار دهید تا به جوش بیاید.
  6. در این فاصله و در ظرفی جداگانه مقداری کره ریخته، کشمش و زرشک را به همراه نصف پیمانه شکر تفت دهید.
  7. نصف پیمانه شکر را با خلال پرتقال و کره تفت داده سپس خلال بادام، خلال پسته و پودر هل را به آنها اضافه کرده و دوباره تفت دهید. تا زمانی‌که خلال‌ها مقداری نرم شوند تفت دادن را ادامه دهید.
  8. حال نوبت به دم کردن برنج رسیده است. وقتی آب داخل قابلمه به جوش آمد برنج را به آن اضافه کرده و سپس آبکش کنید.
  9. زمانی‌که برنجتان دم کشید مقداری از آن را با زعفران دم کرده ترکیب کنید.
  10. برنج سفید را داخل دیس یا ظرف دلخواه ریخته و روی آن را با برنج زعفرانی بپوشانید.
  • در این مرحله با استفاده از کشمش، زرشک، خلال پسته، مرغ و… برنج را تزیین کرده و نوش جان کنید.

خورش فسنجان : یک غذای اصیل شمالی برای مهمانی رسمی

از جمله خورش‌های اصیل و خوشمزه ایرانی که در همه شهرها محبوبیت زیادی دارد خورش فسنجان است. خورش فسنجان جزو غذاهای مجلسی است و طعم آن با رعایت یکسری ترفندها جا افتاده و خوشمزه خواهد شد. مواد لازم برای تهیه خورش فسنجان به تعداد هشت نفر:

  • سینه مرغ خرد شده یک کیلوگرم
  • گردوی چرخ شده نیم کیلوگرم
  • رب انار ملس چهار الی پنج قاشق غذاخوری
  • زعفران دم کرده پنج قاشق غذاخوری
  • زردچوبه، نمک به مقدار لازم

طرز تهیه خورش فسنجان

  1. گردو چرخ شده را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار داده و در دو مرحله به آن آب سرد اضافه کنید.
  2. بعد از اینکه گردو شروع به جوشیدن کرد، نمک و زردچوبه را به آن اضافه کرده و درب قابلمه را بگذارید.
  3. دو ساعت که از جوشیدن گردوها گذشت، مرغ را به همراه رب انار داخل قابلمه بریزید.
  4. نیم ساعت قبل از اینکه زیر خورش را خاموش کنید، زعفران را به آن اضافه کرده تا عطر خود را حفظ کند.

فوتوچینی با سس آلفردو : غذای شیک ایتالیایی برای مهمانی

فوتوچینی از جمله پاستاهای معروف و محبوب ایتالیایی است که طعم بی‌‌نظیری دارد و غذای مجلسی برای مهمانی محسوب می‌شود. مواد لازم برای تهیه فوتوچینی با سس آلفردو به تعداد چهار نفر:

  • پاستا فوتوچینی ۲۵۰گرم
  • قارچ خرد شده دو پیمانه
  • سینه مرغ خرد شده سه پیمانه
  • گشنیز و جعفری خرد شده یک پیمانه
  • سیر سه حبه
  • پیاز یک عدد
  • شیر دو پیمانه
  • خامه صبحانه یک پیمانه
  • کره دو قاشق غذاخوری
  • روغن مایع پخت و پز
  • پنیر پارمزان ۱۵۰گرم
  • نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • پیازچه و ریحان مقداری برای تزیین
  • آبلیمو یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه فوتوچینی با سس آلفردو

  1. یک قاشق کره را همراه با یک قاشق غذاخوری روغن داخل ظرفی ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. پیاز را رنده شده را با آنها تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  2. قارچ را با پیاز تفت داده و برای اینکه رنگ قارچ‌ها سیاه نشود، در حین پخت یک قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید.
  3. یک حبه سیر خرد شده را به مواد اضافه کرده و تفت دهید.
  4. شیر و خامه را به‌صورت جداگانه در مخلوط‌کن ترکیب کرده و به قارچ اضافه کنید.
  5. باقیمانده کره و روغن را در تابه‌ای جداگانه ریخته و روی حرارت قرار دهید، فیله مرغ خرد شده را در روغن تفت داده و دو حبه سیر خرد یا له شده را همرا با مقداری نمک و فلفل سیاه به مرغ اضافه کنید.
  6. زمانی‌که مرغ‌ها مغزپخت شدند باید آن را به سس آلفرد اضافه کنید.
  7. بعد از اینکه مواد داخل ظرف شروع به جوشیدن کردند پنیر پارمزان را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
  8. دو سوم پیمانه از گشنیز و جعفری را به سس اضافه کرده و هم بزنید. بعد از اینکه سس مقداری غلیظ شد، شعله اجاق را خاموش کنید.
  9. داخل قابلمه‌ مقداری آب ریخته و روی حرارت بالا قرار دهید تا به‌جوش بیاید. پاستا را داخل آب جوش ریخته و اجازه دهید کاملا نرم شود.
  • پاستا را آبکش کرده و به سس آلفردو اضافه کنید.
  • بعد از اضافه کردن پاستا فوتوچینی به سس آلفردو، اجازه دهید پاستا کمی با مواد سس بجوشد تا طعم خوب سس را به خود بگیرد.
  • زمان سرو پاستا؛ مقداری پنیر پارمزان، ریحان، پیازچه و گشنیز و جعفری به آن اضافه کنید.

ته چین گوشت : یک غذای مجلسی برای مهمان

ظاهر جذاب ته چین گوشت و همینطور طعم خاص آن موجب شده به عنوان غذای شیک برای مهمانی به حساب بیاید. برای تهیه ته چین گوشتبه مواد زیر نیاز دارید:

  • پیاز یک عدد درشت
  • برنج چهار پیمانه
  • گوشت گوسفندی نیم کیلوگرم
  • زرده تخم مرغ یک عدد
  • ماست نصف یک پیمانه
  • زعفران دم کرده نصف یک پیمانه
  • کره پنجاه گرم
  • زرشک مقداری برای تزئین
  • خلال پسته مقداری برای تزئین
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
  • روغن برای سرخ کردن به میزان لازم

طرز تهیه ته چین گوشت

  1. ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.
  2. گوشت را در اندازه‌های کوچک خرد کرده، شسته و به پیاز اضافه کنید. بعد از اینکه آب گوشت چیده شد؛ مقداری نمک، فلفل و زردچوبه روی آن ریخته و تفت دهید.
  3. دو پیمانه آب روی گوشت بریزید و درب ظرف را ببندید تا مغزپخت شود.
  4. برنج را در آب جوش ریخته و نیم پزکنید.
  5. زرده تخم مرغ را هم زده تا تغییر رنگ دهد سپس ماست، مقداری نمک و زعفران دم کرده را با آن ترکیب کرده و هم بزنید.
  6. برنج را به ترکیب ماست و تخم مرغ اضافه کرده و مخلوط کنید. مایه ته چین شما آماده است.
  7. داخل قابلمه مورد نظر برای طبخ ته چین را با روغن چرب کرده و روی حرارت بگذارید تا داغ شود.
  8. یک لایه مایخ ته چین در قابلمه ریخته، با فشار پشت قاشق آن را صاف کرده و یک لایه گوشت روی آن بریزید و همین مراحل را تا اتمام مواد ادامه دهید.
  9. کره را در ظرفی جداگانه داغ کرده و روی ته چین بریزید سپس درب قابلمه را ببندید تا دم بکشد.
  10. ته چین را به شکل دلخواه با خلال پسته و زرشک تزیین کنید.

جمع‌بندی

انتخاب غذای مجلسی برای مهمانی یکی از سخت‌ترین مراحل برگزاری مهمانی است. همانطور که پیش‌تر هم به آن اشاره کردیم؛ انتخاب غذای شیک، مهمانی شما را جذابتر می‌‌کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم